Η περίπτωση Φλωρίδη – Ποια ενημέρωση και ποια δημοσιογραφία; Ελλάδα 108 και ξερό ψωμί.

Η συντακτική μανιέρα για τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ -δηλαδή για το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού ενημερωτικού τοπίου – είναι γνωστή: ότι δεν συμφέρει την κυβέρνηση εξαφανίζεται, ότι πλήττει τους αντίπαλους της από τρίχα γίνεται τριχιά.

 Αυτό ασφαλώς μόνο δημοσιογραφία δεν είναι. Αλλά σε τελευταία ανάλυση αφορά όσους διαβάζουν, βλέπουν ή ακούν αυτά τα ΜΜΕ. Αν τους αρέσει, κολοκυθόπιτα.

Είναι προφανές ότι τις αποφάσεις για λογοκρισία και επιλογή ειδήσεων λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες- της λίστας Πέτσα- και τα εντεταλμένα στελέχη τους. Αλλά αυτοί που οδηγούνται στον πάτο του βαρελιού είναι οι δημοσιογράφοι -που δεν αντιδρούν.

Πχ το τελευταίο 48ωρο όποιος παρακολουθεί τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν μαθαίνει τίποτε για συγκεκριμένα σοβαρά θέματα της τρέχουσας ειδησεογραφίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε ποσοστό διαφθοράς μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτά τα ΜΜΕ είναι σαν να μην υπάρχει η είδηση.

Όπως δεν υπάρχουν οι διεθνείς υποψίες για το ρόλο του Λιμενικού στο ναυάγιο της Πύλου. Αποκρύπτεται ότι η Κομισιόν, δια της αρμόδιας επιτρόπου, πρωτοστατεί στο να υπάρξει ανεξάρτητη έρευνα. Ή, ότι καθόλα έγκυροι οργανισμοί, αλλά και μεγάλα διεθνή ΜΜΕ διατυπώνουν φοβερές κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας.

Αν βγει όμως κανένας τσαρλατάνος πολιτικός της ΝΔ – ή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- και κατηγορήσει για …προδοσία και …συκοφάντηση της χώρας, όσους αναφέρουν αυτή την – έγκυρη-ειδησεογραφία θα το αναδείξουν.

Με το «επεισόδιο Φλωρίδη» στη Βουλή, ο αυτοεξευτελισμος της δημοσιογραφίας έγινε πλήρης.

 Ενας νεόκοπος υπουργός του Μητσοτάκη- από αυτούς που πήρε από το σημιτικό καλάθι- λέει στη Βουλή ότι θα καταργήσει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ που τη θέσπισε- ενώ την είχε θεσπίσει η ΝΔ.

Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι να κάνει: να τον ξηλώσει, να τον διαπομπεύσει με διάψευση και διαγραφή από τα πρακτικά μέσω Τασούλα, ή να δεχθεί αυτό που είπε- κάτι που αποκλείεται

Αυτά δεν βρήκαν χώρο στα φιλοκυβερνητικά περισσότερα ΜΜΕ. Είναι πρώτα φιλοκυβερνητικά και μετά ΜΜΕ.

 Αντέγραψαν το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, που εξαφανίζει το περιστατικό και αυτό το εμφανίζουν στους χρήστες και αναγνώστες τους, ως ενημέρωση.

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τους άραγε, που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες, αυτά μετέφεραν;

Αν είχε συμβεί με κανέναν Συριζαίο θα είχαν βγει στα κεραμίδα οι φίρμες του «λειτουργήματος» . Θα ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια, με τους κάποιους σχολιαστές -προπαγανδιστές, να ωρύονται για τον υπουργό.

 Τώρα σιωπή. Ποια ενημέρωση και ποια δημοσιογραφία; Ελλάδα 108 και ξερό ψωμί.

Γ.Λ.

Πηγή : https://www.ieidiseis.gr