Οκτώ Παλαιστίνιοι αθλητές θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου. Μετά από εννέα μήνες πολέμου στη Γάζα, η παρουσία τους θα χρησιμεύσει για την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη σφαγή στη Γάζα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη αυτό το καλοκαίρι θα εκπροσωπηθούν επίσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες για όγδοη φορά, μετά την αρχή που έγινε από τους Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα.

Η παλαιστινιακή αποστολή θα περιλαμβάνει οκτώ αθλητές στο Παρίσι, από πέντε που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν από τρία χρόνια.

Η εκπροσώπηση της Παλαιστίνης» στους Αγώνες του Παρισιού «είναι ήδη μια νίκη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Varsen Aghabekian, σε συνέντευξη Τύπου στις 14 Ιουλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Ραμάλα, όπως αναφέρει το France24.

«Η αναχώρηση των αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έρχεται σε μια πολύ σκοτεινή στιγμή της ιστορίας μας», πρόσθεσε. «Δεν είστε απλώς αθλητές αλλά και… σύμβολα της Παλαιστινιακής αντίστασης», είπε.

Πηγή : https://thepressproject.gr