Γράφει ο Τάκης Χατζής
Στο Eurogroup δεν μπορούμε να πούμε ότι επετεύχθη κάτι το θεαματικό. Γιατί δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε θεαματικό ότι συμφωνήθηκε από αύριο Τετάρτη να αρχίσουν οι τεχνικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Στις Βρυξέλλες αποκλειστικά και όχι στην Αθήνα- λέει η κυβέρνηση. Στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα- δηλώνει ο Ντάισεμπλουμ. Ο Βαρουφάκης διευκρινίζει ότι οι θεσμοί δεν είναι τρόικα, αλλά προσθέτει πως οι εκπρόσωποι των θεσμών είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα- με αυτό το τελευταίο συμφωνεί και ο Ντάισεμπλουμ. Προφανές το μπέρδεμα, αλλά ελπίζουμε να ξεπεραστεί. Δεν είναι εξάλλου αυτό (σήμερα) το θέμα μας.
Η κυβέρνηση έχει έξι εβδομάδες που κέρδισε τις εκλογές και πέντε που κυβερνάει. Και αν εξαιρέσει κανείς τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ελάχιστα έχει να επιδείξει. Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ μόλις χθες δόθηκε στη δημοσιότητα για δημόσια διαπραγμάτευση. Το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, έχει εξαγγελθεί τέσσερις φορές, αλλά δεν το έχουμε δει. Δεν γνωρίζουμε αν θα έλυνε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις εισπράξεις, αλλά τουλάχιστον να γινόταν μια προσπάθεια. Και σίγουρα θα έδινε το δικαίωμα σε χιλιάδες πολίτες να αναπνεύσουν.
Η κυβέρνηση ασχολείται στο σύνολό της με τα μεγάλα και ξεχνάει τα «μικρά», τα καθημερινά. Ωστόσο αυτά τα «μικρά» είναι που ταλανίζουν τους πολίτες. Και αυτά, προστιθέμενα, συχνά, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.
Οι ατελείωτες ουρές στο ΙΚΑ, με τους ασφαλισμένους να ξενυχτάνε για ένα χαρτάκι προτεραιότητας και τελικά να δέρνονται για αυτό, καλύφθηκαν δημοσιογραφικά με λίγες ζωντανές συνδέσεις στα «πρωινάδικα». Είναι αρχή ακόμα και η κυβέρνηση έχει πίστωση χρόνου. Αν επαναληφθούν τον επόμενο μήνα, οι ζωντανές συνδέσεις θα πολλαπλασιαστούν. Θα επεκταθούν και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Και στην περίπτωση που η κατάσταση δεν διορθωθεί… φασκελοκουκούλωστα.
Φυσικά και δεν θα φταίνε οι δημοσιογράφοι. Η εικόνα της δημόσιας υγείας θα φταίει. Η συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων θα φταίει. Οι ελλείψεις και η κακή διοίκηση. Διότι ορθώς, όπως επισήμανε και η Αυγή (στις 26/2), εκτός από τη διαπραγμάτευση υπάρχει και η διακυβέρνηση…
Via : newpost.gr