Φωτιές ανάβει στην Κουμουνδούρου ένα επτασέλιδο κείμενο από στελέχη της λεγόμενης προεδρικής τάσης, ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου. Το κείμενο υπογράφουν 10 βουλευτές (Τσακαλώτος, Δρίτσας, Διώτη κ.ά.), μέλη επίσης της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.
«Παραγοντισμός και διγλωσσία»
Στο κείμενο επισημαίνεται μεταξύ άλλων με αιχμηρή γλώσσα: «Στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου παροξύνθηκαν φαινόμενα που υπονομεύουν τη συλλογικότητα και τραυματίζουν την «ψυχή» της Αριστεράς. Τόσο η αδρανοποίηση των εκλεγμένων οργάνων κι η ενίσχυση εξωθεσμικών κέντρων αποφάσεων, όσο και η αποχαλίνωση του παραγοντισμού και της διγλωσσίας, έπληξαν τη δημοκρατία κι έφθειραν την αποτελεσματικότητα», υποστηρίζουν με σκληρή γλώσσα οι συντάκτες του.
Από την κριτική, δεν ξεφεύγει ούτε η έμπνευση για την κατοχύρωση του neaellada.gr: «Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι, για παράδειγμα, με το δημόσιο λόγο του κόμματος, ιδίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γιατί πολλές φορές δανειστήκαμε το λόγο του αντιπάλου (ενίοτε και τα συνθήματα, όπως με το neaellada.gr), θεωρώντας εσφαλμένα ότι έτσι γινόμαστε πιο λαϊκοί, πιο διεισδυτικοί και πιο ασφαλείς έναντι της δεξιάς και ακροδεξιάς δημαγωγίας.
Στην πραγματικότητα, με έναν τέτοιο λόγο πετυχαίνουμε ακριβώς το αντίθετο: να αφήνουμε τον κόσμο μας ιδεολογικά και πολιτικά απροετοίμαστο μπροστά στον κυρίαρχο λόγο και να φαινόμαστε ως καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ της λαϊκομετωπικής περιόδου».
Από τα εσωκομματικά βέλη δεν γλιτώνουν ούτε οι άμεσοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι επικοινωνιολόγοι, αφού, όπως ισχυρίζονται, «το αποτέλεσμα δεν είναι υπόθεση των (τελικά, όχι και τόσο) «μάγων» της πολιτικής επικοινωνίας, πολύ δε περισσότερο όταν τα «μαγικά» τους εδραιώνουν την πεποίθηση ότι όλοι είναι ίδιοι (αφού όλοι χρησιμοποιούν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα για να υφαρπάξουν ψήφους) ή όταν οι ίδιοι εστιάζουν στη συντελεσμένη καταστροφή, υποβαθμίζοντας την προγραμματική μας πρόταση. Το ίδιο ισχύει, εξάλλου, και για τους «τεχνικούς» της εξουσίας, είτε στην εκδοχή τοπικών παραγόντων είτε σε εκείνη των ανώτερων διαμεσολαβητών ισχύος, από την αποκοπή του γραφείου του προέδρου ως τους απίθανους συμβούλους και την εκ μέρους τους ωμή περιφρόνηση των αξιών της Αριστεράς, όπως καταγράφηκε στις περιπτώσεις Καρυπίδη και Σαμπιχά».
Τέλος, ασκείται κριτική σε προεκλογικά σχήματα του τύπου, «Ελλάδα εναντίον Μέρκελ», αλλά και για μια αντιπολίτευση με «σκανδαλοθηρικό –τιμωρητικό λόγο».
Via : www.badiera.gr